This social housing scheme set out to address both the high cost of residential property in London and the changing modes of urban living. It was developed jointly by a private developer and Threshold Housing. The site, flanked by spectacular mature trees, was located at the apex of Trinity Crescent, meters from the conservation area boundaries. It backed onto a modernist ante-war housing estate. It was very well serviced by multimode public transport. The building, intended as a test bed for new ideas for Threshold, was to provide a mix of studio and one-bedroom flats plus two two-bedroom flats on the top storey. A one-bedroom gatehouse was shoehorned into the west tip of the difficult triangular site. While relatively small in terms of their overall floor areas the flats were highly functional in terms of their layout and each featured a generous balcony. An extensive low energy agenda was explored with the client.

« Prev
Next »